Előfizetői tartalom

Emelkedő célárak, csökkenő réz árfolyam

Portfolio
A Goldman Sachs JBWere és a Deutsche Bank is emelte rézre vonatkozó célárfolyamát, miután a fém legnagyobb felhasználójának számító Kína korábban vártnál magasabb keresletbővülésére számítanak. A réz árfolyama ma 1%-ot esett, amiben a gyenge tegnapi amerikai makroadatok mellett a ma délutáni Ben Bernanke beszéd miatti bizonytalanság játszanak szerepet.

A Deutsche Bank 6%-kal 2.86 dollárra emelte egy fontnyi rézre vonatkozó célárát. Ezt azzal magyarázzák, hogy a kínai réz import több mint kétszeresére emelkedett az elmúlt hónapban az egy évvel korábbi szintekhez képest, ami a fém iránti kereslet növekedését okozza. A fémek közül a réz a Goldman elemzőjének, Malcolm Southwood-nak a top pickje, derül ki egy március...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés