Előfizetői tartalom

Tűzzel játszik a román jegybank? - a magyar alá került az alapkamat

Portfolio
Meglepő lépésre szánta el magát a román jegybank. Az egy hónappal ezelőtti 75 bázispontos kamatcsökkentés után, amely ítéletében megosztottak voltak az elemzők, tegnap este újabb 50 bázisponttal lejjebb szállította az irányadó rátát. A döntésre, amelynek nyomán 8.00-ról 7.50 százalékra szállt az alapkamat, senki nem számított. Egyesek úgy értékelték, a román központi bank a tűzzel játszik.

A februári agresszív csökkentést nem sokkal követően a Nemzetközi Valutaalap arra hívta fel a figyelmet, hogy a román gazdaság hajszálnyira található a túlfűtöttségtől, ezért röviddel azt követően vissza kell emelni a kamatszintet véleményük szerint. Ezt követően több más intézmény is, többek közt a Világbank, valamint az Európai Bizottság is aggodalmát fejezte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés