Előfizetői tartalom

Meddig vehetjük ki a szabadságot? - Döntött tegnap a Parlament

Portfolio
Módosul a szabadságkiadások jelenlegi gyakorlata: kivételesen fontos gazdasági érdek, illetve a cég működési körét közvetlenül és súlyosan érintő ok miatt tarthatja csak vissza a pihenőnapokat a munkaadó. A bennrekedt szabadságot a következő év március 31-ig ki kell adnia a munkáltatónak. Ha ezt kollektív szerződés szabályozza, akkor június végéig van erre lehetősége - írja a Világgazdaság a Parlament tegnapi döntése alapján. Az idei évre még speciális jogszabály vonatkozik: a tavalyról megmaradt szabadnapokat szeptember végéig vehetik ki a dolgozók.

A munka világát szintén érintő fontos hír: áprilistól törvény írja elő, hogy a fizetések bankszámlára történő utalása nem okozhat többletköltséget a dolgozóknak. Ez azt jelenti, hogy a költségek finanszírozását a munkaadóknak kell rendezniük.Kapcsolódó cikkünk2007.01.31 11:03Meddig vehetjük ki a 2006-ról megmaradt szabadságot? - Idén az összes 2007-re járót...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés