Előfizetői tartalom

Veszélyes-e a lakossági eladósodás mértéke? - Karvalits álláspontja

Portfolio
"Komoly további hitelexpanzió feltételezhető (főként a lakossági szegmensben), amely komoly kihívás a monetáris politikának" - jelezte kérdésre válaszolva a mai második parlamenti bizottsági meghallgatásán Karvalits Ferenc. Az MNB alelnök-jelöltje hozzátette: "a következő két negyedév döntheti el, hogy mekkora hitelexpanzió kapcsolódik a kormányzati kiigazító programhoz". "A rendszerkockázatok nőnek, de nem tartom ebben a pillanatban kritikusnak őket" - szögezte le.

Karvalits felhívta a figyelmet arra, hogy a lakossági eladósodottság nemzetközi összevetésben még messze nem érte el az átlagot és hangsúlyozta, hogy a lakossági devizahitelezés terjedésével kapcsolatban az MNB-nek a PSZÁF-fal közös felvilágosítási, oktatási feladatai vannak még. A banki profitráta szintjével kapcsolatos kérdésre úgy reagált, hogy "nemzetközi összehasonlításban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés