Előfizetői tartalom

Karvalits a sáveltörlésről: mainál akár gyengébb forinttal is elérhető az inflációs cél (2.)

Portfolio
"A középtávú inflációs célt a mainál akár valamivel gyengébb forintárfolyam mellett is el tudjuk érni, nem jelent számunkra közvetlen kockázatot" (az árfolyamsáv) - jelentette ki a mai második parlamenti bizottsági meghallgatása alkalmával a sáveltörléssel kapcsolatos ellenzéki kérdésre reagálva Karvalits Ferenc. A Magyar Nemzeti Bank alelnök-jelöltje a témafelvetésre megjegyezte: "nem gondolom, hogy adekvát volna ezen asztal körül erről erős vitába bocsátkozni", illetve jelezte: "az árfolyamrezsimmel kapcsolatos döntések közös felelősségét jelentik a kormánynak és a jegybanknak".

Az inflációval kapcsolatban kérdésre válaszolva megjegyezte: az infláció átmeneti megugrás után "kipörög", és "amennyiben a jövedelemkiáramlásnál nem történik a várakozásoktól lényegesen eltérő folyamat, akkor visszatérünk a fenntartható inflációs pályára".

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés