Előfizetői tartalom

Pofonok sorozata előtt a régió - végre pozitív kivétel lehetünk!

Portfolio
Az elkövetkező egy évben Lettország és Románia legalább egy nagy hitelminősítőtől kaphat konkrét leminősítést, míg rajtuk kívül az észtek, a litvánok, a szlovákok és a bolgárok legalább egy kilátásrontásra számíthatnak a három nagy nemzetközi intézmény egyikétől - jósolja friss térségi elemzésében a Danske Bank. A 10 vizsgált ország közül összesen hat esetében inkább kedvezőtlen, míg kettő esetében inkább kedvező irányú lehet a hitelminősítési lépés, ami arra utal, hogy az elmúlt évek javuló régiós szintű megítélése fordulatot vehet az elkövetkezendő egy évben. Hazánk (Csehországgal együtt) végre nem a negatív, hanem a pozitív irányú lépések között a leginkább esélyes. Magyarország szerepét úgy tűnik, hogy Lettország fogja átvenni.

A Danske Bank elemzői a fontosabb makrogazdasági adatok és a hitelminősítői gyakorlat figyelembe vételével modellt állítottak fel azért, hogy a három nagy nemzetközi intézmény (Moody’s, S&P és Fitch) jelenlegi hitelminősítéseiről véleményt tudjanak mondani (helyesen, alul- vagy felülminősít), illetve azért, hogy a következő egy év várható hitelminősítési lépéseit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés