Előfizetői tartalom

Nyártól érkezhetnek az első uniós pályázati pénzek Magyarországnak

Portfolio
Míg az operatív programok brüsszeli tárgyalásainak lezárása előtt, idén tavasszal minden regionális operatív programból két-két felhívás jelenik meg, majd a tárgyalások várhatóan júniusi lezárását követően az összes program elindul - nyilatkozta Bajnai Gordon a Napi Gazdaságnak. A fejlesztéspolitikai kormánybiztos jelzése szerint a pályázatok pontos tartalmát és a rendelkezésre álló összegeket a tárgyalások lezárása után véglegesített akciótervek tartalmazzák majd. Ezekből lehet megtudni, hogy a következő két évben mikor milyen pályázatokra lehet majd számítani, milyen feltételekkel és mekkora összegeket lehet majd lehívni.

Bajnai elmondta a lapnak, hogy "az intézményrendszer az esetek jelentős részében elfogadhatatlanul lassan működik ma is. A rendszer túlbiztosított, és bár ez gyakorlatilag kizárja az alapvető korrupciós lehetőségeket, nagyon lefékezi a folyamatokat". Mindezek érdekében az idéntől elindult új fejlesztési tervben számos, a pályázatok benyújtásának, elbírálásának egyszerűsítését...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés