Előfizetői tartalom

Vége a viharos elbocsátásoknak az Egyesült Államokban?

Portfolio
Váratlanul csökkentek az elbocsátások a múlt héten az Egyesült Államokban. A 11. hétre az első ízben munkanélküli segélyért fordulók száma 4 ezerrel 316 ezerre csökkent a Munkaügyi Minisztérium tájékoztatása szerint, ami hat hete a legalacsonyabb érték. A két héttel ezelőtti statisztikát felfelé módosította a hivatal, akkor 320 ezerre tehető a frissen állástalanná váltak száma.

A kedvező elmúlt heti adatnak köszönhetően a négyhetes mozgóátlag 326 ezerre mérséklődött. Februárban a téli viharoknak köszönhetően megugrottak meg az elbocsátások, a négyhetes mozgóátlag, amelynek célja a heti volatilitás kisimítása, egy éves csúcsra emelkedett. A több mint egy hete segélyért fordulók száma a 10. héten (a legfrissebb rendelkezésre álló adat)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés