Előfizetői tartalom

Felhők a kedvező román kilátások közt

Portfolio
Remek időszakot tudhat maga mögött a román gazdaság: 2006-ban 7.7 százalékkal bővült a GDP, míg a dezinflációs trend folytatódott, februárban már csak 3.8 százalékos éves árdrágulást regisztráltak a statisztikusok. A Raiffeisen Zentral Bank előrejelzései szerint a várható lassulás mellett alapvetően kedvezőek a kilátások, a lej megmaradhat a jelenlegi meglehetősen erős árfolyamszintjén középtávon is. A kockázatok azonban emelkednek, hívják fel a figyelmet.

A román gazdasági növekedés a 2005-ös 4.1 százalékos éves ütemről 7.7 százalékra gyorsult tavaly. A bővülés szerkezete a bécsi kutatók szerint ad némi aggodalom okot, a túlfűtöttség jeleit mutatja ugyanis. A háztartások kereslete 14.1 százalékkal emelkedett a megelőző évhez képest.Ez jelentős import igényt generált, a termékek bevitele 25.4 százalékkal volt magasabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés