Előfizetői tartalom

Bokros Lajos magasabb tandíjat szeretne

Portfolio
Bokros Lajos volt tegnap az InfoRádió Arána című műsorának a vendége. A CEU vezérigazgatója a monetáris politikáról alkotott véleményén kívül leginkább a felsőoktatásban követendő utakról beszélt. A volt pénzügyminiszter most sem hazudtolta meg önmagát, a közeljövőben bevezetendőnél magasabb tandíjat tartana célravezetőnek. A szakember szerint elavult a fejkvóta alapú finanszírozás és indokolatlan a felsőoktatás ilyen széles tömegeket felölelő támogatása. Bokros a jó képességűeket korlátozott mértékben, a jó képességű, de szociálisan rászoruló diákokat jelentős mértékben támogatná, míg véleménye szerint a gyenge képességűeket semmilyen támogatás nem indokolt.

Kapcsolódó cikkünk2007.03.22 08:36 Bokros: csökkentsen kamatot a monetáris tanács!Bokros kiállt amellett, hogy a felsőoktatási intézményeket kövessék hallgatóik későbbi bér- és pályaalakulását. A szakember szerint ha nyilvánvalóbbá válna, hogy mely intézmények jelentenek belépőt a jólét világába és melyek nem, akkor a magas bérpályával kecsegtető egyetemek esetén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés