Előfizetői tartalom

Az erős forintra hamarosan jöhet a kamatcsökkentés

Portfolio
Az elemzők egyöntetű véleménye alapján hétfőn ismét változatlanul hagyja kamatát a jegybank Simor András új elnökkel kiegészült monetáris tanácsa - a Portfolio.hu tegnapi felméréséhez hasonlóan ezt mutatja a Reuters legutóbbi pollja is. A forint erősödési hulláma a várakozások szerint mégsem marad hatás nélkül. Az elemzők többsége szerint az MNB a második fél év helyett már a következő hónapokban megkezdi kamatai csökkentését. Bár a nagy többség nem számít a forint árfolyamsávjának eltörlésére a következő néhány hónapban, a konszenzus szerint nem zárható ki, hogy erre később mégis sor kerül.

A februári felméréshez hasonlóan az MNB márciusi kamatdöntő ülése előtt is egyöntetű az elemzők várakozása, hogy változatlan marad a 8 százalékos jegybanki alapkamat. A kamatkilátásokban mégis jelentős változás történt a februári ülés óta, amikor a monetáris tanács a 25 bázispontos kamatemelés lehetőségét is megvitatta. Noha a legutóbbi magyar makrogazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés