Előfizetői tartalom

Már az SZDSZ is letett az egykulcsos adóról?

Portfolio
Az SZDSZ-nek módosítania kell az adóreformot egykulcsos adó bevezetésére egyszerűsítő elképzeléseit - szögezi le Fodor Gábor, a liberális párt egyik elnökjelöltje, aki tegnap hozta nyilvánosságra programja egészét. A Világgazdaság tudósítása szerint míg Fodor szakítani látszik a liberálisok eddigi legfőbb ígéretével, ellenfele, Kóka János programjának gazdaságpolitikai fejezetében egyáltalán nem szól az SZDSZ adóelképzeléseiről. A gazdasági napilap úgy tudja, hogy bár a liberális szakértők, a szocialisták, illetve a pénzügyminiszter is folytat némi előkészületeket a jövő évi adótörvény-tervezetekkel kapcsolatban, a "nagypolitika" megvárja az SZDSZ elnökválasztását.

Kóka János gazdasági miniszter - aki Fodornál előbb készítette el programját - vitairatában főként az állam szerepével, a tulajdonnal, a közszolgáltatásokkal foglalkozik. Többek között leszögezi: csökkenteni kell az állami szerepvállalást, javítani szükséges a szolgáltatások minőségét, növelni kell a magántulajdon arányát, a tulajdonosok vállalkozási szabadságát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés