Előfizetői tartalom

Magyarország előkelő helyen az EU high tech-rangsorában

Portfolio
Magyarországot a high-tech ágazatokban való foglalkoztatottság szempontjából csak öt ország előzi meg a 27 tagú Európai Unióban. A legfrissebb adatok szerint az összes foglalkoztatott 5.4 százaléka dolgozik a magas technológiai igényű feldolgozóiparban, illetve a tudásintenzív szolgáltató ágazatokban. Ezzel Magyarország a régió éllovasának számít, de a részleteket figyelve mutatkoznak aggasztó jelek.

Az Európai Unióban 6.6 millió ember, az összes foglalkoztatott 3.4 százaléka dolgozik a tudásintenzív szolgáltató ágazatokban (telekommunikáció, számítógép és kapcsolódó tevékenységek, k+f). Az Eurostat jelentése szerint ennek nagyjából a harmada, 1.1 százalék a magas technológiai igényű feldolgozóiparban (számítógép-, telekommunikációs eszköz-, orvosi gépgyártás)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés