Előfizetői tartalom

Elöregszik a magyar társadalom, de mégis mennyire?

Portfolio
Mintegy 6 évvel növekedhet a jelenlegi 73.3 évhez képest az évszázad közepére Magyarországon a születéskor várható élettartam, ez azonban csak a 75. legmagasabb életkort jelentheti a vizsgált országok közül - derül ki az ENSZ előrejelzéséből. A 79.6 éves magyar várható élettartam 2050-re a visegrádi országok közül a legalacsonyabb értéket jelentheti, de kissé jobb, mint az ukrán, román és szerb állampolgárok kilátásai.

A Világgazdaság összefoglalója szerint világszerte érdemben nőni fog a születéskor várható élettartam a következő 40 évben. Az évszázad közepére a tíz legjobb életkilátásokkal rendelkező ország, vagy régió közül csak négy lesz európai és csak kettő EU-tag, Spanyol-, illetve Svédország. A legmagasabb várható élettartammal Japán (87.1 év), Hongkong (86.7 év)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés