Előfizetői tartalom

Élénkül a vita a sáveltörlésről - Surányi: "Vihar egy pohár vízben"

Portfolio
Egyre többen szólalnak meg annak kapcsán, hogy az utóbbi időben többször felmerült a sáveltörlés lehetősége Magyarországon. Bár a szakértők többsége üdvözölne egy ilyen lépést, vannak, akik kételyeiket fogalmazzák meg. A tamáskodók egy része időzítési problémára hivatkozik, mások az árfolyam túlzott erősödésének veszélyére hívják fel a figyelmet.

"Az árfolyamsáv eltörlése gyorsan és indokolatlanul erősítené a forintot, ami visszafogná a gazdasági növekedést" - nyilatkozta Heim Péter az MTI-nek. Az Aegon Magyarország Zrt. vezető közgazdásza és egyben a vagyonkezelő részleg vezérigazgatója úgy véli, hogy az árfolyamsáv eltörlésével fennáll a kamat erős volatilitásának, azaz hullámzásának veszélye, ami nemcsak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés