Előfizetői tartalom

A világ már retteg: Lettország lesz a következő?

Portfolio
Közel egy éve az alig félmilliós lakosú Izland valutájának összeomlása hozta el a korrekciót a feltörekvő piacokon világszerte. Idén Lettország esetében emelkedik a kockázata, hogy hasonló szerepet töltsön be hamarosan a Marketwatch szerkesztői szerint. Az analógia kísérteties, a reálgazdaság rokon tüneteket mutat a balti állam esetében, mint azt a kis szigetországnál láthattuk. Annyi bizonyos, hogy Lettország sérülékenysége megemelkedett, a szakértők úgy látják egyre nagyobb az esélye egy drasztikus visszaesésnek.

A balti állam valutáját öt hete érte egy látványosabb nyomás, miután az S&P hitelminősítő az ország devizaadósságainak minősítésével kapcsolatosan bejelentette, a kilátásokat negatívra módosítja stabilról. Ezt követően sorra jelentek meg az írások elemzők és szakújságírók tollából, amelyek a lett gazdaság túlfűtöttségére, és annak kockázataira hívták...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés