Előfizetői tartalom

Nőtt a rendszerváltásban csalódottak aránya

Portfolio
Nőtt azoknak az aránya, akik a politikai-gazdasági rendszerváltáshoz fűzött reményeiket nem látták beteljesülni - derült ki a GfK Hungária Piackutató Intézet legfrissebb, 2007. februári felmérésének eredményeiből. Nőtt a bizonytalanság a minket körülvevő világgal kapcsolatban és a többség szerint baj, hogy a régi erkölcsök letűntek. Érdekes, de általános tendencia, hogy 2003-hoz képest a magyarokat kevésbé aggasztják saját magánéletük esetleges problémái, mint a politikai-gazdasági élet nehézségei.

2003-ban még minden negyedik, idén minden ötödik megkérdezett nyilatkozott úgy, hogy a rendszerváltás nagyjából beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és változatlanul 1 százalék körül alakul azoknak az aránya, akik elvárásait alapvetően felülmúlta a valóság. A csalódottak tábora azonban szélesebb, mint az eredményeket pozitívan szemlélőké. Igaz, hogy a 2003....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés