Előfizetői tartalom

Magyar piac a szlovák eltolás után: "Itt tűzijáték lesz!" - 245 alatt a forint

Portfolio
Könnyen kicsaphatják a forintot a sávszél közelébe a szlovák sáveltolás hatására - vélik piaci elemzők. Miután a szlovák gazdaságpolitika megteremtette a technikai lehetőségét a korona további erősödésének, bátrabbak lettek a magyar sáveltörlésre spekulálók. A forint 245 alatti szinten áll, a sáv erős szélétől kevesebb mint 5 forintra. Az idő sürget, mit lép az MNB?

A fentiek fényében az árfolyamok és a kamatok témájával foglalkozó Portfolio.hu Klub rendezvénye még inkább aktuális. Olyan opciók épültek ki a magyar piacon, melyek a forint erősödésére játszanak - mondja Duronelly Péter, a Budapest Alapkezelő befektetési vezetője. A szlovák és a magyar árfolyamrendszer közös specialitása volt, hogy rosszul volt kalibrálva a ±15...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés