Előfizetői tartalom

Tartós lesz a zuhanás? - Ma amerikai folyó mérleg érkezik

Portfolio
Miután az Egyesült Államokban nyári időszámításra váltottak, ma délután hazai számítás szerint már fél kettőkor érkeznek a mára várt adatok. Egyszerre kettő is: a tavalyi negyedik negyedéves folyó fizetési mérleg, valamint a legfrissebb export- és importár-változás. A piac meglehetősen érzékeny, az adatok számottevő piaci reakciót gerjeszthetnek.

A piac globális aggodalmát többek közt az amerikai egyensúlyhiány váltotta ki, 2006-ot ugyanis történelmi csúccsal zárja az amerikai folyó fizetési mérleg hiánya: várhatóan több mint 850 milliárd dollárnyi deficittel. A negyedik negyedévben - főként az enyhülő árumérleg hiánynak köszönhetően - mérséklődhet a külső forrás igénye: a harmadik negyedéves 225.6 milliárdról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés