Előfizetői tartalom

Kamatemelési javaslattal búcsúzott Járai a jegybanktól (2.)

Portfolio
A februári kamatdöntő ülésen négyen szavaztak a 25 bázispontos kamatemelés mellett, és nyolcan voksoltak a szinten tartás mellett - derül ki a monetáris tanács rövidített jegyzőkönyvéből. Járai a várakozásoknak megfelelően emelést javasolt, hasonlóan a (Szapáry György mandátumának lejártával) két főre fogyatkozott alelnökökhöz. A szigorítást szükségesnek tartók száma mégsem fogyatkozott három főre, ugyanis Bánfi Tamás is kamatemelést javasolt.

A tanács hónapok óta jellemző megosztottságát az okozza, hogy a kormányzati intézkedések okozta egyszeri ársokk lecsengése utáni inflációs kilátások teljesen bizonytalanok. Egyes tagok a kiigazítás keresletszűkítő hatásának dezinflációs következményeit hangsúlyozzák, mások az inflációs várakozások elfutásától tartanak a magas év eleji árindexek miatt. Februárban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés