Előfizetői tartalom

Deutsche Bank a magyar gazdaságról: alábecsültük a bizalmat - mire mit lép az MNB?

Portfolio
Az idei évre jóval optimistábbá vált magyarországi látogatása nyomán a Deutsche Bank szakértői csapata, míg a jövő évi gazdasági és pénzügyi kilátásokkal kapcsolatban továbbra is a piacnál határozottan pesszimistább. Ezt az is tükrözi, hogy az idei év végére az eddigi 290-es forint/euró árfolyamprognózist 265-re csökkentette, a jövő év végi előrejelzést azonban 290-en hagyta. A legnagyobb európai bank friss útibeszámolójában arra számít, hogy idén teljesíteni tudja a kormány az államháztartási hiánycélkitűzését, jövőre azonban már nő az esélye az "elcsúszásnak". A fiskális szigor mellett a Magyar Nemzeti Bank mintegy 50-75 bázispontos mértékben enyhíthet a monetáris szigoron, mely nagyobb is lehet amiatt, hogy az intervenciós sáv széléhez közel került a forintárfolyam - olvasható a Deutsche Bank (DB) meglátása.

Javuló kormány-MNB-viszony. Gillian Edgeworth, a bank stratégája a beszámoló elején kijelenti: az elmúlt 6 hónapban alábecsülték a magyar kormány elkötelezettségét a fiskális kiigazításra, illetve a befektetők magyar hatóságokba vetett bizalmát is. A magyarországi pénzügyminisztériumi, jegybanki és egyéb pénzügyi szakértőkkel folytatott megbeszélések alapján a DB...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés