Előfizetői tartalom

Nyomunkba szegődtek a csehek: nem baj, ha nincs céldátum

Portfolio
Bár 2012-ben szeretné bevezetni a cseh kormány az eurót, egyelőre nem rögzített ennek érdekében (önmaga számára kötelező érvényű) konkrét céldátumot a tegnap elfogadott, frissített konvergencia-programban sem - jelentette be a kormányülés után Miroslav Kalousek pénzügyminiszter. A cseh kabinet az államháztartási hiány lefaragásának ütemétől teszi függővé, hogy melyik évet tűzi ki céldátumként, ezt figyelembe véve a közös pénzre való átállás menetrendjét az év későbbi szakaszában vizsgálja felül a cseh kormány.

A Reuters beszámolója szerint Kalousek elmondta: bízik benne, hogy az Európai Bizottság nem fog szankciókat javasolni Csehország ellen, amiért az idén várhatóan 4%-os GDP-arányos államháztartási hiányt ér el a legutóbbi konvergenciaprogramban megfogalmazott 3.3%-kal szemben. A 3%-os határt 2009-re tervezi elérni a cseh kormány. A pénzügyminiszter megfogalmazása szerint nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés