Előfizetői tartalom

Gyengébb kiskerbővülés az USA-ban - figyelmeztető jelek (2.)

Portfolio
Mindössze 0.1%-kal bővült februárban a kiskereskedelmi forgalom az Egyesült Államokban, ami elmarad a 0.2-0.3%-os piaci konszenzusoktól. Az autóértékesítések nélküli adat 0.1%-os visszaesést jelez, amire október óta nem volt példa. Amennyiben az autóértékesítések mellett az üzemanyageladások hatásától is megtisztítjuk az értékesítéseket, 0.3%-os csökkenést kapunk, ami közel 3 éve a legnagyobb. Ezek figyelmeztető jelek a lakossági fogyasztás óvatosabbá válására.

Az autóértékesítések dinamikus, 0.9%-os emelkedést jeleztek a januári hasonló mértékű havi visszaesés után. Az üzemanyag-értékesítések az emelkedő árak mellett 1.2%-kal ugrottak meg a januári 0.5%-os csökkenés után. A teljes kiskerbővülést elsősorban az építőanyagok értékesítései adata (-1.4%) húzta lefelé. Utóbbi egyrészt a hidegebb időjárással, másrészt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés