Előfizetői tartalom

Enyhén kedvező inflációs adat: érik a kamatcsökkentés? (4.)

Portfolio
A várakozásoknál (8.9-9.0 százalék) valamivel kisebb lett az infláció februárban. Az egy évre visszatekintő drágulás 8.8 százalék lett. Ennek értelmezéséhez érdemes figyelembe venni a részletes adatokat, mivel számos elszámolási dilemma van jelenleg. Ezek alapján úgy tűnik, hogy a mostani árindex a várakozáshoz képest némileg kedvezőbb inflációs folyamatokat mutat.

Havi szinten a drágulás 1.2 százalék volt, hasonlóan januárhoz. Az éves maginfláció 5.6 százalékról 5.8 százalékra emelkedett, de az itt mért havi 0.3 százalékos növekedés első pillantásra nem tűnik magasnak.A gázáremelés önmagában 0.6 százalékponttal, a gyógyszerdrágulás 0.2 százalékponttal emelte az indexet, némi áremelési hatás márciusra is marad: a vizitdíj...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés