Előfizetői tartalom

Mi mennyivel drágult? - Kamatemeléssel "ünnepelnek" a devizahitelesek

Portfolio
Az előttünk álló - csak magyar szempontból csonka - héten a fogyasztói inflációs adatok körül foroghat minden. Hazánkban és Szlovákiában kedden, Lengyelországban szerdán, az euró-zónában (felülvizsgált) csütörtökön jelennek meg a februári adatok, az Egyesült Államokban csütörtökön a termelői, pénteken a fogyasztói árak statisztikái látnak napvilágot szintén az év második hónapjára vonatkozóan. Míg mi csütörtökön ünneplünk (március 15.), addig Svájcban nagy valószínűséggel tovább emeli a jegybank az irányadó rátát és várható, hogy nem ez lesz az utolsó monetáris szigorítás az alpesi országban. Magyarországon a keddi inflációs adat mellett még a szerdára előrehozott 5 és 10 éves államkötvény-aukciókra érdemes figyelni.

A fejlett piacok adatközlései közül a holnapi német ZEW gazdasági hangulat-index, illetve az amerikai kiskereskedelmi forgalmi helyzetkép érdemel külön figyelmet. Szerdán az amerikai külkereskedelmi árindexekből próbál következtetni a piac az árnyomás mértékének alakulására. Pénteken az amerikai ipari termelési és kapacitáskihasználtsági adatok jelezhetik, hogy a gazdaság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés