Előfizetői tartalom

Mégis szavazhatunk a vizitdíjról?

Portfolio
Újrafogalmazza a vizitdíjjal kapcsolatos népszavazási kérdést az Országos Választási Bizottság felé a Fidesz, illetve új kérdésként a kórházi napidíjról kérdést fogalmazott meg. Az ellenzéki párt elnöke azt mondta: céljuk, hogy a vizit-, illetve a kórházi napidíjról is véleményt mondhassanak az emberek - tudta meg az InfoRádió. A párt tehát nem nyugszik bele abba, hogy az Alkotmánybíróság a napokban elutasította népszavazási kezdeményezésének a vizitdíjra vonatkozó kérdését.

A párt újrafogalmazta a vizitdíjjal kapcsolatos kérdést. Orbán Viktor elmondta: az Alkotmánybíróság a korábbi kérdésüket azért utasította el, mert az adott év költségvetésével összefüggő ügyben nem lehet referendumot tartani, ezért az új kezdeményezésekben már a 2008-ban kezdődő időszakot jelölik meg. Ezzel elhárulhat az alkotmányos akadály, amely megnöveli a valószínűségét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés