Előfizetői tartalom

Több száz milliárd dollárt kezelhet az új kínai intézmény

Portfolio
A kínai pénzügyminiszter tegnap kijelentette, hogy országa egy önálló intézményt állít fel az ezermilliárd dolláros devizatartalék egy részének kezelésére. Jin Renqing nyilatkozata az első megerősítése a híresztelésnek, ami Wen Jiabao miniszterelnök szavaira kelt életre, miszerint a kormány keresi a lehetőségeket a hatalmas összeg "felhasználására".

Jin megnyugtatásul röviddel a bejelentés után hozzátette, az elsődleges prioritás a biztonság, és a kockázatok kizárása. Mindemellett azonban az eddiginél hatékonyabb felhasználását szeretnék elérni a tartalékoknak. Ezzel az összeggel Kína rendelkezik a világ legnagyobb devizatartalékával, amit jelenleg a központi bank egyik alszervezete kezeli non-profit. A pénzügyminiszter...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés