Előfizetői tartalom

Túl korai lenne azt mondani, hogy... - elemzők a januári külkerdeficitről

Portfolio
Az előző év januárinál mintegy 60 millióval nagyobb, 214 millió eurós hiány keletkezett 2007. januárjában a külkereskedelmi mérlegben amiatt, hogy az import 10 hónap után ismét gyorsabban nőtt éves szinten, mint az export. A behozatal és a kivitel 20% feletti növekedési üteme igen dinamikusnak számít. Az elemzői konszenzus 100 millió euró körüli deficitet jósolt.

A gyengébb ipari termelési adat magyarázhatja a konszenzusnál és az általunk vártnál magasabb januári deficitet, de a következő hónapokban visszatérhet a kedvező külkereskedelmi teljesítmény - jegyezte meg Tóth Illés, a Budapest Economics elemzője. A hiány mértéke önmagában negatív a forintnak, de a kedvezőbbé vált nemzetközi hangulat, a növekvő kockázatvállalási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés