Előfizetői tartalom

A magyar érdekeknek nem felel meg a közös energiapolitika

Portfolio
Az Európai Unió közös energiapolitikája nem felel meg a magyar érdekeknek, és a kormány ellenzi Brüsszel azon szándékait, miszerint előírnák a tagoknak, az energiatermelés mekkora hányadát tegye ki környezetbarát forrás. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök közölte, a kormány két ülésen alakította ki a magyar álláspontot - írja a NAPI Gazdaság.

A Brüsszeli javaslat szerint a tagállamoknak kötelezettséget kéne vállalniuk arra, hogy a megújuló energiahordozók arányát 20 százalékra emelik. A kormányfő ezzel kapcsolatban kijelentette, a hazai részesedést a szakértők szerint maximális beruházás mellett is csak 15-16 százalékra lehet bővíteni 2020-ra. A miniszterelnök hozzátette, a magyar fejlesztésekhez szükséges...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés