Előfizetői tartalom

Olajár emelkedésre felkészülni?

Portfolio
Jelentős mértékben, nem várt módon 4.8 millió hordóval csökkentek az elmúlt héten az amerikai nyersolajkészletek, ami az olaj árfolyamának (WTI áprilisi határidős árfolyama)1.8%-os emelkedését eredményezte. Szakértők szerint többek között az importált olaj mennyiségének csökkenése okozta a készletek meglepetésszerű visszaesését.

Az amerikai nyersolajkészletek az Energia Ügynökség(EIA) adatai szerint a március másodikával záruló hetet 324.2 millió hordós szinten zárták, ami 5.1%-kal múlja alul az egy évvel korábbi, hasonló időszaki értéket. Az amerikai Kőolaj Szövetség adatai is alátámasztják a visszaesést, ők 6.6 millió hordós csökkenést prognosztizáltak. A benzinkészletek az EIA szerint 3.8...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés