Előfizetői tartalom

Másfél éve legmagasabb elbocsátások az USA-ban

Portfolio
Az idei kilencedik héten tízezerrel kevesebb amerikai dolgozót bocsátottak el, mint egy héttel korábban. az első ízben munkanélküli segélyért fordulók száma a március 3-ával végződő héten 328 ezerre csökkent a megelőző heti 338 ezer után. A februári felpörgéssel a négyhetes mozgóátlag így is 2005 októbere óta legmagasabb értékét vette fel.

A négyhetes mozgóátlag, mely az átmeneti kilengések kisimítását szolgálja, a kilencedik héten 339 ezerre emelkedett. A piaci szereplők inkább ezt az adatok tartják hitelesnek a munkapiac állapotát tekintve.A felpörgésben nagy szerepet kaptak az elmúlt hetekre jellemző téli viharok a Munkaügyi Minisztérium tájékoztatása szerint. Más különösebb sokkok azonban nem érték...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés