Előfizetői tartalom

Megugrott az olajár a készletadatokra

Portfolio
Az amerikai Energia Ügynökség percekkel ezelőtt tette közzé az amerikai olajkészletek elmúlt heti alakulására vonatkozó adatokat. Ezek szerint a nyersolajkészletek nagy meglepetésre 4.8 millió hordóval csökkentek 324.2 millióra, a benzinkészletek 3.8 millióval estek vissza 216.4 millió hordóra. A finomított termék készletek 1.3 millió hordóval csökkentek 123.2 millió hordóra.

A Brent spot árfolyama az adatok hatására, melyek közül a nyersolajkészletek váltják ki a legnagyobb meglepetést, jelentős, 1%-os emelkedéssel reagált. A Reuters által megkérdezett szakértők szerint a benzinkészletek 1.4 millió hordós visszaesést fognak mutatni, míg a nyrsoljakészletek 2 millió hordós emelkedést, és a finomított termék készletek 2.5 millió hordós visszaesést....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés