Előfizetői tartalom

Lanyhult az európai szolgáltató szektor aktivitása

Portfolio
Az euró övezet tercier szektora nem okozott igazából meglepetést, az előrejelzéseknek megfelelően vesztett minimálisan a lendületéből februárban. Az ágazati képviselők megkérdezésével készült szolgáltató szektor beszerzési menedzser indexe legalábbis 57.5 pontra mérséklődött a januári 57.9-ről. A havi szinten lanyhuló aktivitás ellenére ez már sorozatban a 44. hónap volt, amelyben bővülést jelzett az indikátor.

Az európai szolgáltatási szektor növekedése továbbra is robosztusnak mondható, hiszen az elmúlt három hónap átlaga (57.5) magasabb, mint az azt megelőző három havi (56.8). A kilátások szempontjából további pozitív jel, hogy a várakozások 13 hónapos csúcsra emelkedtek, és a foglalkoztatottság is jelentős bővülést mutat.A vártnak megfelelően alakult a növekedés országos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés