Előfizetői tartalom

Gyurcsány az árfolyam-sávról - Kockázat a növekedésben, nem mondtam 2015-öt

Portfolio
Legutóbb néhány hónapja tett javaslatot a forint lebegtetésére vonatkozóan a jegybank - mondta el a Napi Gazdaságnak adott interjújában Gyurcsány Ferenc. A miniszterelnök hozzátette: ha ezzel az új MNB-elnök is egyet ért, akkor a kormánynál indítványozza azt; "a kormány majd akkor megfontolja a felvetést, de jelenleg ez nincs napirenden". Ezzel a kormányfő is ugyanazt a szófordulatot használta, mint az ügyben megszólaló pénzügyminiszter, illetve monetáris tanácstagok.

A miniszterelnök jelezte: "remélem, hogy egy éven belül levehetjük a napirendről a gazdaságpolitikai kockázatok közül a költségvetési egyensúly kérdését". Hozzátette: "a következő kockázati tényező tehát már nem a költségvetési egyensúly, hanem a növekedés. Épp ezért összpontosít az egész fejlesztési program a növekedés és a foglalkoztatás céljait szolgáló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés