Előfizetői tartalom

Figyelmeztető jelek az amerikai szolgáltató szektorból (2.)

Portfolio
Erősen mérséklődő aktivitásról számoltak be pár perccel ezelőtt az ISM kutatói. Az amerikai szolgáltató szektor az ágazati beszerzési menedzserek szerint a januárinál jóval lassabb ütemben bővült, a BMI 54.3-ra esett a megelőző havi 59.0 után. Az elemzők ennél jóval mérsékeltebb lassulásra számítottak, a konszenzus 57.3 volt.

Az amerikai gazdaság szempontjából ez mindenképpen figyelmeztető jel, hiszen a GDP túlnyomó többségét adó tercier szektor robosztus fejlődése hűtötte eddig a recessziós aggodalmakat. Az elemzők a lakáspiaci, illetve a feldolgozóiparban zajló készletezési korrekció mellett mindig kiemelték, ezek a gazdaság egyéb területeire egyelőre nem gyűrűztek be.A szektor fejlődési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés