Előfizetői tartalom

Váratlanul nagy csökkenés a fogyasztói bizalomban a tengerentúlon (2.)

Portfolio
Az első becslésnél is nagyobbat esett a fogyasztói bizalom februárban az Egyesült Államokban. A Universitiy of Michigan által összeállított fogyasztói bizalmi index a januári kétéves csúcsot jelentő 96.9-ről 93.3-ra csökkent az első becslés szerint, amit a felülvizsgálat során most 91.3-ra korrigáltak. Ezzel öthónapos mélypontra került a fogyasztói bizalom.

A piaci szereplőket meglepte az adat, akik arra számítottak, hogy a fogyasztói bizalom az előzetesen becsültnél kisebb mértékben mérséklődött. Így azt várták, hogy az egyetem felfelé korrigálja majd a mutatót 93.9 pontra.Jelenlegi helyzetüket és a kilátásokat is a januárinál jóval borúsabban látják a megkérdezettek, a várakozások alindex 106.7-re zuhant a megelőző...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés