Előfizetői tartalom

Kóka az M5-ös-tranzakcióról: nem befolyásolja a deficitet, "üzenem a befektetőknek"

Portfolio
"Fontos és kívánatos, hogy 2007-ben értékesítse az autópálya-részvényeket az állam, de nem engedünk az időzavarnak" - hangsúlyozta a mai kormányszóvivői sajtótájékoztatón Kóka János. A gazdasági és közlekedési miniszter a portfolio.hu kérdésére leszögezte: a Pénzügyminisztériummal történt egyeztetés alapján az Alföldi Koncessziós Autópálya Zrt. teljes részvénycsomagjának értékesítése "nem fogja befolyásolni a konvergenciaprogramot", az abban foglalt deficit- és adósságpályát (ha jövőre tolódna át a trankzakció, akkor külön évben lenne a kiadás és a bevétel). Kóka a sajtótájékoztatóról is "üzent" az autópálya-részvényekre pályázó befektetőknek, mely szerint az év végi értékesítési határidő nem fogja zavarba hozni a kormányt, a cél a bevétel maximalizálása, nem a minél hamarabbi értékesítés.

Tegnapi hír szerint a legutóbbi elképzelésekkel ellentétben mégis lehívja az állam az M5-öst üzemeltető Alföldi Koncessziós Autópálya Zrt. (AKA Zrt.) 60 százalékos részvénycsomagját, a neki már meglévő 40%-os csomag mellé. Kóka ma jelezte: még jelenleg is folynak a szakértői egyeztetések, hogy valóban tőzsdei bevezetés keretében értékesítsék az AKA teljes pakettjét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés