Előfizetői tartalom

Kitart a feldolgozóipari konjunktúra

Portfolio
Úgy tűnik, az alapvetően exportértékesítésekre szakosodott feldolgozóipart nem viseli meg a Gyurcsány-csomag, inkább az uniós konjunktúrára tekintette bizakodóan ítélik meg helyzetüket. A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) beszerzési menedzser indexe (bmi) februárban is a növekedést jelentő, 50 pont feletti tartományban maradt. Igaz, a mostani 53 pont valamivel kisebb, mint amit az utóbbi hónapokban megszokhattunk.

Az index értéke 1,6 százalékponttal csökkent előző havi értékéhez képest (54,6), így a feldolgozóipar lassuló ütemű növekedését mutatja - értékeli a helyzetet az MLBKT. A felmérés részindexeinek többsége veszített a növekedés lendületéből, de továbbra is 50 pont felett maradt. Előző havi értékéhez képest leginkább az export növekedési üteme esett vissza.Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés