Előfizetői tartalom

Elvárt adó pótlása: nem támogat adóemelést az SZDSZ

Portfolio
Az elvárt adó Alkotmánybíróság által megsemmisített passzusa mintegy 55 milliárdos bevételkiesést okozhat a költségvetési törvény szerint idén a büdzsének, melynek pótlására "számtalan lehetősége" van a kormánynak (kiadáscsökkentés, bevételnövelés, tartalékfelhasználás) - jelezte a tegnapi kormányszóvivői sajtótájékoztatón Veres János. A pénzügyminiszter szavaira az SZDSZ felől úgy reagáltak, hogy ragaszkodnak elvükhöz, mely szerint nem kíván további adóemelést támogatni, de a kieső bevételt pótolni kell - mondták el a Világgazdaságnak liberális politikusok.

Tegnap Veres megerősítette, hogy a február 27-ig létezett elvárt adóval kapcsolatos fizetési kötelezettség az első két hónapra fennáll. A kormány a jövő heti ülésén dönt az elvárt adó ügyében.Kapcsolódó cikkünk2007.02.27 17:23 Veres: 1 hét alatt döntés az elvárt adó ügyében (2.)2007.02.27 14:47 Az elvárt adót is megsemmisítette az Alkotmánybíróság - 55 milliárdos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés