Előfizetői tartalom

Egyre több munkanélküli, egyre kevesebb talál munkát - Éves csúcsok dőltek meg az USA-ban

Portfolio
Több dolgozót bocsátanak el az Egyesült Államokban, és azok egyre nehezebben találnak munkát. A február 24-ével végződő héten 338 ezer új munkanélküli segély érkezett be a Munkaügyi Minisztériumhoz, ami 8 ezerrel magasabb a megelőző hetinél, és amivel a négyhetes mozgóátlag több mint egyéves csúcsra emelkedett. Ezzel párhuzamosan a tartósan munkanélküliek száma 2005 decembere óta nem látott szintre szállt.

A minisztérium a két héttel ezelőtti adatot lefelé korrigálta, az eredetileg jelentett 332 ezret egy ezerrel csökkentette. A négyhetes mozgóátlag, ami a heti kiugrásokat kisimítja, így a munkapiac állapotáról pontosabb képet ad, a múlt heti gyarapodással 335,250-re emelkedett. Ilyen magas értékre 2005 novembere óta nem volt példa.A több mint egy hete munkanélküli segélyen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés