Előfizetői tartalom

Tovább szakad a piac, vagy pozitív korrekció lesz? Ma amerikai GDP adat! (2.)

Portfolio
Ma délután teszik közzé az amerikai negyedik negyedéves GDP előzetes adatát, ami irányt adhat a szakadó indexeknek. Az első becslés szerint az Egyesült Államok gazdasága a tavalyi utolsó három hónapban minimálisan a potenciális szint felett fejlődött, ám az elemzők szerint arra lehet számítani, hogy ezt a statisztikai hivatal lefelé módosítja. Ezen felül a februári feldolgozóipari teljesítményről érkezik adat, valamint az ingatlan piac egyik legfontosabb indikátora.

A tegnapi pánikszerű eladói hullám egyik fő oka az amerikai gazdaság bővülésével kapcsolatos aggodalmak. Az amúgy is erős kételyeket a korábbi Fed elnök, Alan Greenspan két nappal ezelőtti beszéde erősítette, miszerint az idei év végén már recesszió fogja jellemezni a gazdaságot.Kapcsolódó cikkünk2007.02.27 10:55 Greenspan: recesszióba süllyedhet év végén az USAA...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés