Előfizetői tartalom

Rossz hír az amerikai feldolgozóipar aktivitásáról (2.)

Portfolio
A második egymást követő hónapban is a bővülés és a zsugorodás határvonalát képező 50 pont alatt tartózkodott a chicagoi körzet feldolgozóipari beszerzési menedzser-indexe februárban, mely (a philadelphiai index-szel együtt) az egész ország feldolgozóipari aktivitása szempontjából jó előrejelzőnek számít. A januári 48.8 pontról 47.9 pontra süllyedt a chicagoi mutató, szemben az elemzői konszenzus 50 pontra várt értékével.

A főindex kiszámításához használt termelési alindex 53.2 pontról 51.2 pontra, a nem teljesített megrendelések mutatója 46.4-ről 44.3 pontra csökkent. A szállítási átfutási idő alindexe 52.2-ről 46.5 pontra esett. Ezek főindexet lehúzó hatását nem volt képes kompenzálni sem a foglalkoztatottsági, sem az új megrendelések alindexének megugrása. A foglalkoztatottsági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés