Előfizetői tartalom

Nem minden politikusnak tetszik a több biztosítós rendszer - legalább 2-3 év kell a bevezetéshez

Portfolio
"Egy egészségügyi biztosító működtetéséhez milliárdos tőke kell. Gondoljunk csak a miskolci esetre, amikor a fertőzött ivóvíz komoly járványt okozott. Napok alatt óriási összeget kellett százezer ember gyógyítására fordítani. Egy kis biztosító ebben két hét alatt ment volna tönkre. Az egészség biztosítása nem hasonlítható a nyugdíjéhoz, itt óriási a kockázat. A modellváltás körültekintést, szakmai egyeztetést igényel, amit elvárnánk." - nyilatkozta Schwarcz Tibor, a parlament egészségügyi bizottságának szocialista alelnöke a Magyar Hírlapnak annak kapcsán, hogy ő is csak a sajtóból értesül a több biztosítós egészségügyi modell híreiről.

Az egészségbiztosítás modellváltásához legalább két-három év szükséges az alelnök szerint: "Először alaposan meg kell vizsgálni, majd rendbe tenni a biztosítási rendszer egészét. Utána következhet az ápolási, illetve a kiegészítő biztosítás lehetőségének a megteremtése. A társadalom riasztó mértékben öregszik, ezt mindenki tudja, ezért van szükség ápolási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés