Előfizetői tartalom

Elmaradt a meglepetés az amerikai GDP adatban - küszöbérték alatt a maginfláció (3.)

Portfolio
Az elemzői előrejelzésektől csak kicsivel maradt el az amerikai GDP tavalyi negyedik negyedéves adata. A felülvizsgálat adatok szerint az év utolsó három hónapjában 2.2 százalékos évesített ütemben fejlődött a gazdaság. Az elemzők a legfrissebb felmérés szerint 2.4 százalékos ütemet vártak az első becslés 3.5 százalékos tempója után.

Az inflációs oldalról pozitív hír, hogy a maginflációs mutató, melyet a kamatdöntők szorosan figyelnek 2006 utolsó negyedévében a küszöbérték alá esett. A Fed komfrot-zónája a core PCE mutató esetében 1 és két 2 százalék közé esik. A felülvizsgálat során a magindikátort 2.1 százalékról 1.9 százalékra korrigálták lefelé. 2006 egészében 3.3 százalékkal növekedett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés