Előfizetői tartalom

Megjelent az MNB rendelet a fizetésimérleg-statisztikák összeállításáról

Portfolio
Megjelent a Magyar Közlönyben az az MNB rendelet, amely a 2008. január 1-jétől alkalmazott új fizetésimérleg adatszolgáltatásainak teljesítésére vonatkozó részletes szabályozást tartalmazza. Az új adatgyűjtési rendszerben a gazdasági szereplők pénzügyi eszközeik külfölddel kapcsolatos állományáról, tranzakcióiról, valamint viszonzatlan átutalásaikról szolgáltatnak információkat a jegybanknak - áll a jegybank közleményében.

Az új rendszer jövőre lép életbe, de a sikeres átálláshoz a felkészülést mielőbb el kell kezdeni, hiszen az adatszolgáltatóknak meg kell ismerniük az új adatgyűjtési szabályozást, továbbá humán- és informatikai erőforrásaikat is tervezniük kell. Az eredményes felkészülés érdekében az MNB folyamatosan kapcsolatot tart a több mint 2500 érintett gazdálkodó szervezettel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés