Előfizetői tartalom

Már ötödik egymást követő hónapja ugyanúgy döntött a szlovák jegybank

Portfolio
Az ötödik egymást követő hónapban is változatlanul, azaz 4.75%-on hagyott rátáról döntött mai ülésén a szlovák monetáris tanács, amely megfelelt a piaci várakozásoknak. A piac arra számít, hogy az év második felétől megindulhat a kamatcsökkentési sorozat, de a jegybank biztosítottnak akarja látni, hogy a pénzromlási ütem alakulása nem lesz a 2009-es euró-bevezetési cél kerékkötője.

A tartósan erős korona és a csökkenő olajárak mindenképpen kedvezően hatnak (hazánkhoz hasonlóan) a szlovák inflációs kilátásokra, emiatt januárban a jegybank 2.6%-ról 1.5%-ra csökkentette az idei év végi inflációs prognózisát. Az infláció mérséklődését (mely decemberben éves alapon 3.6%-ot tett ki az EU-norma szerint, a januári adat holnap jelenik meg) az is segítheti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés