Előfizetői tartalom

Pukkan a lufi a régióban?

Portfolio
A kelet-közép-európai régió 10 országa közül hat esetében jelentősek egy drasztikus visszaesés forgatókönyvének esélyei a Danske Bank legfrissebb elemzése szerint. A dán kutatók 11 mutató átfogó vizsgálata után úgy találták, hogy ezen gazdaságok egyértelmű túlhevülés jeleit mutatják, és a kockázatok fedezésére hívta fel a figyelmet a régióban befektetők számára.

A hét elején a S&P hitelminősítő bejelentette, Lettországi deviza-besorolására vonatkozó kilátásait stabilról negatívra módosította a gazdaság túlfűtöttsége miatt. Ez egyértelmű figyelmeztetés volt a kereskedők számára, nem csak a balti állam kockázatai emelkedettek ennyire - hívják fel a figyelmet a dán elemzők. A régió országainak többségére tarthatatlanul...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés