Előfizetői tartalom

Több biztosítós egészségügy: már kész a törvény?

Portfolio
Felháborodtak a szocialisták amiatt, hogy már el is készült az a jogszabálytervezet, amely az egészségügyben magánbiztosítók működését is lehetővé tenné. Erről ugyanis eddig semmilyen kormányzati döntés nem született. Az egészségügyi tárca szerint különböző szakértői anyagok készülnek, de jogszabályalkotásról szó sincs. Az Index birtokában lévő dokumentum egyértelműen törvénytervezetnek néz ki, s részletezi a magánbiztosítók működését az egészségügyben.

Bár arról egyelőre semmilyen döntés nem születetett, hogy a jövőben több, piaci alapon működő egészségbiztosító legyen Magyarországon, az Index birtokába került dokumentum szerint már el is készült egy, a több biztosítós modellről szóló törvénytervezet. Ez azért is érdekes, mert Gyurcsány Ferenc kormányfő január 26-án még azt hangsúlyozta : nem az a kérdés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés