Előfizetői tartalom

Karneváli hangulat a válságok után - Brazília közelebbről

Portfolio
Újraélesztjük a tavaly véget ért sorozatunkat, melyben egyenként elemezzük egy régió országait. Az első kör a kistigrisekről szólt, Délkelet-Ázsia villámgyorsan fejlődő "apró" országairól. A fókusz most egy másik feltörekvő régióra esik, Dél-Amerikára. A 90-es évek pénzügyi és politikai válságai után nem oly rég kezdődött meg a térség újrafelfedezése. Első cikkünkben Brazíliát vesszük szemügyre. Brazíliáról sokaknak a futball, a színes és meglehetősen hangos szurkolótábor, illetve a karnevál jut eszébe. A vidámság azonban csalóka, a közelmúltig sorozatos hol politikai, hol gazdasági válságoktól bukdácsolt az ország. A gödörből ezekben az időkben látszik kimászni az ország.

Válságoktól terhelt idők. Olaj szennyezte a gyors feljődést Brazília siker időszaka az 1964-es reformokkal kezdődött. Innentől kezdve a militarista vezetés által beindított erőteljes iparosodásnak köszönhetően az olajválságokig évente átlagosan 11.1 százalékkal bővült a gazdaság. Mindehhez azonban fontos hozzátenni, hogy mind szektorálisan, mind regionálisan jelentős...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés