Előfizetői tartalom

Fitch: marad a negatív kilátás (2.)

Portfolio
Továbbra is fenntartjuk a magyar adósságbesorolásokra megfogalmazott negatív kilátást az államháztartási hiánycsökkentés megvalósíthatósági kockázatai miatt - jelezte a Népszavának adott interjúban Edward Parker, a Fitch Ratings illetékes elemzője. A szakértő arra a kérdésre, hogy felminősítené-e az országot az intézet, úgy reagált, hogy minden a fiskális konszolidáció sikerétől függ, attól, hogy az inflációt és az államháztartási hiányt milyen gyorsan tudjuk lecsökkenteni és a gazdasági növekedés hogyan élénkül.

Mint ismert: a Fitch a tavaly őszi zavargások nyomán felerősödő politikai kockázatokra szeptember 20-án úgy reagált, hogy a BBB+ besorolású hosszú lejáratú deviza és A- besorolású hosszú lejáratú forintadósság kilátását stabilról negatívra változtatta a Gyurcsány-csomag esetleges megbukásával kapcsolatos aggodalmak miatt. Parker a lapnak elismerően nyilatkozott pl....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés